« Managementul privat », sau, altfel spus, « managementul profesionist » nu are aproape nicio sansa sa functioneze in Romania in companiile si institutiile de stat, in actualul context si, probabil, multi ani de acum inainte, in forma in care si-o inchipuie lumea. Adica sa se faca si sa se intample lucrurile la fel ca in firmele private. Nu exista nicio structura institutionala functionala in acest moment intre autoritate (minister, autoritati centrale etc.) si companiile si institutiile din subordine, ci numai intre niste indivizi sau grupuri de indivizi din aceste institutii ale administratiei centrale si entitatile din subordine (companii, regii, agentii etc.). Nu exista niciun sistem de control institutional, de monitorizare, nicio procedura, nicio regula care sa permita o relatie institutionala intre entitati (cea conducatoare si cea condusa), ci numai intre indivizi, la nivel strict personal. Or, in asemenea conditii, managementul companiilor si institutiilor de stat trebuie sa fie mai inainte de toate « politic », adica sa stie (si sa fie in stare) cum se castiga o batalie politica (in adevaratul sens al cuvantului), si abia dupa aceea « profesionist », adica sa aiba competenta tehnica si manageriala. Cu alte cuvinte, aici e nevoie de oameni care sa fie foarte cinstiti, extrem, extrem de puternici (ca personalitate), foarte inteligenti si foarte maturi. De barbati adevarati, adica! Acestea sunt conditiile obligatorii, fara de care niciun profesionist, oricat de genial ar fi in domeniul respectiv si in management general, nu poate face mai nimic intr-o astfel de institutie de stat. (GB – raspuns unui ziarist)
Poiate ar fi bine sa existe o lege ca in anumite landuri germane: ai voie sa candidezi pe un post la stat, unul de management, daca ai minim X ani de management in companii multinationale private, cu rezultate dovedite. Pentru ca daca ai facut treaba acolo, vei face si la stat. Desi ma indoiesc ca se va putea vreodata !!
“Nu exista niciun sistem de control institutional, de monitorizare, nicio procedura, nicio regula care sa permita o relatie institutionala intre entitati (cea conducatoare si cea condusa), ci numai intre indivizi, la nivel STRICT PERSONAL”. Tu ce intelegi prin asta? Eu zic ca a fost destul de clar
buna dimineata Lizuca
tema discutiei / intrebarii lui “hm” se peferea la companiile private…tu ai luat copy paste (cred ca iti place de premierul Romaniei) din articolul care se refera la..institutiile de Stat, orice tentativa de manipulare a ta, o voi sanctiona !
Eu cred ca cei “cinstiti, extrem, extrem de puternici (…), foarte inteligenti si foarte maturi”
sunt implicit si
“« profesionisti », adica sa aiba competenta tehnica si manageriala”.
Sa fii GM nu trebuie sa te mai pricepi la profesia de baza (nu e nevoie sa fii hands on – inginer, fizician, etc), ci trebuie sa ai calitati manageriale/de leader, deci exact acei”barbati puternici” de care vorbesti, care in plus sa cante in struna si regimului, ca altfel zboara din post.
De aceea nici nu prea inteleg rolul headhunterului pentru aceste posturi… si-i aleg ei oricum sa le fie devotati.
Naspa de tot! Pai articolul asta, George, parca l-ai scris parca pentru a declara la toti ca nu esti “barbat adevarat” cum zici tu!!!
Chestia pe care o descrii nu era evidenta inainte sa se declanseze acel faimos proiect?!
Adica era ceva care era vizibil si cunoscut pentru toata lumea dar toata lumea era atit de timpita incit vedea dar nu pricepea?!
Pentru outsideri (cei de la FMI) poate fi de inteles sa nu fie familiari cu realitatile inradacinate intr-un loc, dar pentru cei care sint in “inner circle” saying that they see the realities but they “don’t get it” it simply saying that they are either dilusional sau nu joaca cinstit, nu sint integrii!! Iar tu nu poti sa spui ca nu esti un insider!
Nu sint integrii, sau cum spui tu, nu sint “barbati adevarati”.
Pina si chestia cu “barbati adevarati” este dilusional!!!
Inteleg ca integritatea este un argument esential al unui “barbat adevarat”, nu?
Atunci ce facem cu persoane de genul Mother Theresa, sau alte femei de caracter?! Le schimbam sexul? :))))
Era prin Franta o reclama acuma multi ani cu unii disfunctionali care nu isi bausera Nesscafe-ul de dimineata….:)
Jobul lui GB era sa caute acul in carul cu fan. De ce sa nu iei bani pentru asta daca cineva este dispus sa te plateasca? Problema e, ce faci atunci cand stii ca acul gasit va fi folosit la dat dat garuri in tabla (alta exagerare nu mi-a venit in mionte ). Iei banii si zici ca nu te intereseaza pe tine asta si ca oricum daca nu o faci tu se va gasi altul sa o faca, sau zici pas?
“integritatea” aici, Mike… contextul in care e folsit termenul, mi-e teama ca aluneca spre devotamentul fata de Capo di Mafia… crezi ca alora in Ro le trebuie unii cinstiti? le trebuie doar unii devotati lor, atat.
Capii nazisti se foloseau de analfabeti… sau or fi fost ssi aia “barbati adevarati”…
Daca esti cinstit iti poti trada compania “spunand din casa” deci… eu as insista in revizuirea acestor notiuni care sa fie adaptate la RO. Cinsstea inlocuita cu interesul, taria de caracter cu lipsa de scrupule, inteligenta cu smecheria tip sud-est…
Pai daca am fi logici am spune ca un “barbat adevarat”, cinstit si integru, nu se baga in chestii de genul asta. Nici ca candidat nici ca intermediar.
Bineinteles, raspunsul “sablon” este ca “cineva trebuie sa faca si asta”.
Ce ar fi daca integritatea ar forta omul sa refuze chestii care nu i se par corecte? Nu ar fi chiar asta un semn de “barbat adevarat”?
Treaba asta cu relatia personala care primeaza se mai intalneste si pe la firmele cu actionariat romanesc, din ce in ce mai putin, totusi. Ar fi interesant de vazut cum a evoluat si care e corelatia cu performanta; ar fi o lucrare de doctorat in antreprenoriatul romanesc de dupa ’89.
Asta intareste regula din tarile civilizate: conducatorii institutiilor de stat sunt politici, dar politici in toate sensurile, inclusiv faptul ca sunt numiti politic. Deci inregimentati in sistemul politic. Pentru ca asa trebuie sa fie, pentru ca institutiile sunt ale statului.
Ce se intimpla in Romania: odata numiti politic ei politizeaza toata structura in toata adancimea ei. Eh, asta nu se intampla afara. Si asta e factorul regulator. Pentru ca nivelul 1 e politic iar restul e profesionist.
Campania asta “Management privat la institutiile de stat” e o contradictie in termeni. S-a crezut ca asa se rezolva problema.
Dar de la inceput era sortita esecului.
Ar fi reusit numai daca s-ar fi gasit oameni cu calitatile enumerate in articol.
lizuca draga, sarutmana, scrie mi e mail ul tau, nu yahoo si fb, adresa ta de mail si ma voi conforma. am avut problema cu tastatura ; iti pica fisa cam greu…
Buna dimineata, Sunday
Io astept mail ul tau (scris aici), sau realizez ca nu ai curaj (am ordonat dupa ani fisele fiscale, mi a luat ceva timp cu scanarea )
identitatea mea pentru tine, se va reduce (tot) la nivel de eticheta … doar am vorbit despre acordul partilor :), nu? evocarea “curajului”, imi starneste zambetul. Daca esti putin atent, mi-am declinat intreaga identitate in una din postari. Scuza-ma daca nu o fac la comanda. Imi lipseste cu desavarsire obiceiul.
lizuca, buna ziua
chiar toate postarile tale nu le retin (inseamna ca scri banalitati) sper sa nu fie acea postare cu identitatea ta…nu de alta dar ar fi pacat pentru tine sa te confunzi cu textul postarilor (..evident superficiale)
nu numai ca iti omiti propria eticheta, dar, se pare, obisnuiesti sa folosesti la adresa altora, etichete. Sper, insa, argumentat, nu de alta, dar, ai putea cadea chiar tu in propria eticheta pusa altora.
Trebuie cineva care cunoste sistemul si-i poate accesa cu tenacitate vulnerabilitatile fara a se lasa manjit. Adica mai nimeni… “Butoanele” la care GB se refera sunt instrument standard si tin loc de frana sau acceleratie, dupa caz. Unde politicul si-a luat mana de pe butoane un manager bun a atins cu succes standarde de excelenta- exemplul doctorului Arafat care a creat SMURD, reusind nu numai pe planul intern al acestei institutii dar prin efect de influenta rezolvand si probleme cronice din sistemul paralel al Ambulantei, de pe care jigodiile au trebuit sa-si ia mana.
N-o fi nici el nepatat, ca de altfel niciun om de afaceri din Romania, dar macar a acoperit o nevoie, poti sa suni exact ca in Occident la pompieri si nu te lasa sa mori in strada, e un om care vorbeste o romana mai corecta decat majoritatea nativilor, are un vocabular elevat si nu are lenea, indolenta tipice bucurestiului sau zonei adiacente.
Nu da impresia de neseriozitate, are o atitudine publica decenta, nu e supraponderal, se imbraca impecabil si – nu in ultimul rand – A DUS UN PROIECT MAJOR pana la capat. Cu efort. Si pornind de la o nevoie reala.
Si sunt foarte incantata cand ii vad pe asa-zisii oamenii de afaceri romani care fura poate mai mult ca el, CUM CRAPA DE INVIDIE. Au si de ce!
Dificil nu e sa faci un lucru/ un proiect etc. “pana la capat”, ci sa-l faci cu resurse rezonabile. Cu banii care se cheltuie de la buget cu SMURD, orice student de la medicina, de la Spiru Haret, ar fi facut acelasi lucru. Asadar, nu te mai uita, ca un “simplu angajat”, doar la rezultate, ci uita-ti si cum s-a ajuns acolo si, mai ales, cu ce cheltuiala. Cred ca nicio firma de head-hunting nu l-ar recomanda pe Arafat pe un post de manager intr-o firma privata, oricat de bine imbracat ar fi el si oricat de putine greseli de gramatica ar face. GB
Desigur, George, insa uite ca nu facut asta altcineva, cu tot furtul inerent in Patrie.
In Romania nu am vazut alt proiect mare dus pana la capat. Nidiodata. Tu ai vazut?
Deci nu frauda o fi solutia pentru succes, nu crezi?
Pana si ceea ce faci tu, George, poate face absolut orice student de la SH, eu cunosc headhunteri de succes care nu au nici studii. Iar majoritatea oamenilor de afaceri sunt veniti direct de pe bancile unui liceu terminat cu greu.
In ce priveste un bun manager, totul e sa aiba rezultate, azi asta conteaza, pentru orice companie! Tu spuneai – profitul inainte de orice, nu?
Si – cum spuneai – e esential sa ai o minima cultura, o imagine buna, o educatie, un aspect agreabil. Daca traiesti la oras.
Modul cum te imbraci si cum mergi, cum mananci, cum faci fata unei discutii intelectuale… spun multe despre inteligenta si educatie, dar si despre aviditatea de a ascende in inalta societate… toate se observa. In ciuda poleielii si a accesoriilor colorate.
Dar ca sa revin la obiectul invidiei :), Arafat are tineri voluntari care astfel au sansa sa invete o medicina practica de urgenta, atat de necesara azi si care la medicina nu se invata!
N-as vrea sa te vad “salvata” de SMURD, mai ales de tinerii voluntari care-si dau cu stangul in dreptul cand e vorba de o urgenta majora si care apeleaza la clasica ambulanta cand nu se mai descurca. Arafat=arivist cu o minunata priza la public.
Vorbeste deschis cu orice urgentist si o sa afli lucruri inimaginabile despre salvatorii SMURD.
Poate ca cei ce nu sunt in domeniul medical, sau sunt la perifria lui, ar trebui sa se restranga la domeniul or, nu credeti? Competentele sunt in general netransferabile si nerecuperabile. Iar medicina e o facultate grea.
Sa chemi salvarea la noi era moarte sigura inainte de smurd, in plus, medicii de salvare erau niste alcoolici ratati si frustrati care trimiteau gresit urgentele si pierdeam bolnavi si deci vieti.
Eu colaborez mult cu medicii urgentisti (ma refer la specialisti) si cred in eficienta lor. E drept, nu lucrez cu cei din tara carora Arafat le-a luat painea de la gura si i-a facut sa urle.
Iar urgentistii adevarati nu isi pot face “mana” decat in cazuri reale. Asa cum si noi am avut sansa sa fim la patul bolnavului de la 18 ani, nu o fi fost deontologic si etic, dar ne-a folosit!
Sa nu uitam insa nici ca romanii din tara dau 2% din impozit la smurd si 30% la… biserica, ca de altfel orice alta tara tribala; acatistele si fundatiile crestine ii vor si salva de la moarte!
Ar fi de ddorit ca Romania sa intre vreodata in circuitul international, sa fie mai putin rasista, sa mai citeasca, sa calatoreasca, sa invete sa discearna, sa traiasca echilibrat, pentru ca uitandu-ma la cauzele de morbiditate si mortalitate, la preocuparile, incompetenta crasa, mentalitatea perimata si la lipsa de disciplina si de igiena care predomina… cred ca e nevoie sa fim colonizati
Acuma, serios, Madalina, cine D-zeu ar avea nevoie de o colonie ca Romania?!
Pune-te tu in pielea unora dintr-o mare putere, te-ai lega la cap cu asa ceva?
G.B., Arafat este de admirat si de respectat pentru implementarea sistemului SMURD in Romania, nu poti contesta betele in roate care i s-au pus. Cu alte cuvinte a dus pana la capat proiectul, in mod “CURAT”. Pacat, insa, ca a ajuns sa faca jocurile politice ale unuia sau altuia, cam tot aceiasi care i-au si pus bete in roate . Se pare ca nu se poare FARA.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Duration
Description
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Comentarii (52)
Poiate ar fi bine sa existe o lege ca in anumite landuri germane: ai voie sa candidezi pe un post la stat, unul de management, daca ai minim X ani de management in companii multinationale private, cu rezultate dovedite. Pentru ca daca ai facut treaba acolo, vei face si la stat. Desi ma indoiesc ca se va putea vreodata !!
George, tu chiar crezi ca in companiile private managementul functioneaza? Ai o parere usor idealista, cu oaresce grad de risc, despre management.
“Nu exista niciun sistem de control institutional, de monitorizare, nicio procedura, nicio regula care sa permita o relatie institutionala intre entitati (cea conducatoare si cea condusa), ci numai intre indivizi, la nivel STRICT PERSONAL”. Tu ce intelegi prin asta? Eu zic ca a fost destul de clar
buna dimineata Lizuca
tema discutiei / intrebarii lui “hm” se peferea la companiile private…tu ai luat copy paste (cred ca iti place de premierul Romaniei) din articolul care se refera la..institutiile de Stat, orice tentativa de manipulare a ta, o voi sanctiona !
Liz, te mai gandesti ? GB asteapta un raspuns, e nepoliticos ce faci tu !!!!
da, ma gandesc . Mi-e asa de dor de “un oarecare”, dar fara practicarea “spalarii pe creier”. De ea, clar, nu mi-e dor.
Pai de ce sa nu functioneze? Nu inteleg ce vrei sa spui. GB
Eu cred ca cei “cinstiti, extrem, extrem de puternici (…), foarte inteligenti si foarte maturi”
sunt implicit si
“« profesionisti », adica sa aiba competenta tehnica si manageriala”.
Sa fii GM nu trebuie sa te mai pricepi la profesia de baza (nu e nevoie sa fii hands on – inginer, fizician, etc), ci trebuie sa ai calitati manageriale/de leader, deci exact acei”barbati puternici” de care vorbesti, care in plus sa cante in struna si regimului, ca altfel zboara din post.
De aceea nici nu prea inteleg rolul headhunterului pentru aceste posturi… si-i aleg ei oricum sa le fie devotati.
… si de ce ne mai invitai sa aplicam pentru managementul privat domnul GB? Nu se vede ce s-a intamplat la TAROM, Hidroelectrica, romgaz, transgaz etc!
Naspa de tot! Pai articolul asta, George, parca l-ai scris parca pentru a declara la toti ca nu esti “barbat adevarat” cum zici tu!!!
Chestia pe care o descrii nu era evidenta inainte sa se declanseze acel faimos proiect?!
Adica era ceva care era vizibil si cunoscut pentru toata lumea dar toata lumea era atit de timpita incit vedea dar nu pricepea?!
Pentru outsideri (cei de la FMI) poate fi de inteles sa nu fie familiari cu realitatile inradacinate intr-un loc, dar pentru cei care sint in “inner circle” saying that they see the realities but they “don’t get it” it simply saying that they are either dilusional sau nu joaca cinstit, nu sint integrii!! Iar tu nu poti sa spui ca nu esti un insider!
Nu sint integrii, sau cum spui tu, nu sint “barbati adevarati”.
Pina si chestia cu “barbati adevarati” este dilusional!!!
Inteleg ca integritatea este un argument esential al unui “barbat adevarat”, nu?
Atunci ce facem cu persoane de genul Mother Theresa, sau alte femei de caracter?! Le schimbam sexul? :))))
Era prin Franta o reclama acuma multi ani cu unii disfunctionali care nu isi bausera Nesscafe-ul de dimineata….:)
eu ma intreb unde-o fi “Man in black nr 1”
Jobul lui GB era sa caute acul in carul cu fan. De ce sa nu iei bani pentru asta daca cineva este dispus sa te plateasca? Problema e, ce faci atunci cand stii ca acul gasit va fi folosit la dat dat garuri in tabla (alta exagerare nu mi-a venit in mionte ). Iei banii si zici ca nu te intereseaza pe tine asta si ca oricum daca nu o faci tu se va gasi altul sa o faca, sau zici pas?
apreciez creativitatea ta in materie de metafore, insa, banuiesc ca vorbesti in cunostinta de cauza, nu-i asa?
cat priveste creativitatea in alte domenii, se presupune ca ti-o asumi, nu? Pe semnatura ta, mai exact, si nu pe a altora.
“integritatea” aici, Mike… contextul in care e folsit termenul, mi-e teama ca aluneca spre devotamentul fata de Capo di Mafia… crezi ca alora in Ro le trebuie unii cinstiti? le trebuie doar unii devotati lor, atat.
Capii nazisti se foloseau de analfabeti… sau or fi fost ssi aia “barbati adevarati”…
Daca esti cinstit iti poti trada compania “spunand din casa” deci… eu as insista in revizuirea acestor notiuni care sa fie adaptate la RO. Cinsstea inlocuita cu interesul, taria de caracter cu lipsa de scrupule, inteligenta cu smecheria tip sud-est…
Sa intelegem ca pe viitor nu veti mai recruta pentru stat?
De unde o asemenea concluzie? Crezi ca nu mai exista barbati adevarati? GB
Pai daca am fi logici am spune ca un “barbat adevarat”, cinstit si integru, nu se baga in chestii de genul asta. Nici ca candidat nici ca intermediar.
Bineinteles, raspunsul “sablon” este ca “cineva trebuie sa faca si asta”.
Ce ar fi daca integritatea ar forta omul sa refuze chestii care nu i se par corecte? Nu ar fi chiar asta un semn de “barbat adevarat”?
Ce daca e incorect, BANII nu au miros. Aici, pe site facem pe integrii, iar la licitatiile publice uitam teoriile astea.
Treaba asta cu relatia personala care primeaza se mai intalneste si pe la firmele cu actionariat romanesc, din ce in ce mai putin, totusi. Ar fi interesant de vazut cum a evoluat si care e corelatia cu performanta; ar fi o lucrare de doctorat in antreprenoriatul romanesc de dupa ’89.
Asta intareste regula din tarile civilizate: conducatorii institutiilor de stat sunt politici, dar politici in toate sensurile, inclusiv faptul ca sunt numiti politic. Deci inregimentati in sistemul politic. Pentru ca asa trebuie sa fie, pentru ca institutiile sunt ale statului.
Ce se intimpla in Romania: odata numiti politic ei politizeaza toata structura in toata adancimea ei. Eh, asta nu se intampla afara. Si asta e factorul regulator. Pentru ca nivelul 1 e politic iar restul e profesionist.
Campania asta “Management privat la institutiile de stat” e o contradictie in termeni. S-a crezut ca asa se rezolva problema.
Dar de la inceput era sortita esecului.
Ar fi reusit numai daca s-ar fi gasit oameni cu calitatile enumerate in articol.
senzational articol
Liz
Buna Dimineata
este sensational articolul..tradus de Mike B si altii ? sau acum ti a vazut fisa ?
tu te “incadrezi” printre “altii” ? Eu sunt de altceva curioasa…sa va vad fisa voastra fiscala.
lizuca draga, sarutmana, scrie mi e mail ul tau, nu yahoo si fb, adresa ta de mail si ma voi conforma. am avut problema cu tastatura ; iti pica fisa cam greu…
da, imi cade cam greu fisa … atunci cand degetele tale navigheaza in ape tulburi
… in rest , mai asteapta si tu putin, sa-mi criptez adresa de mail :))
buna dimineata Liz
mai bine creeaza spatiu ca fisa mea fiscala e cam mare !!!!, sa nu se blocheze mailul tau ma refer…
mizez pe faptul ca ti se blocheaza tastatura
Lizuca, tastatura se blocheaza….doar cu acordul partilor !
vezi ca navighezi pe terenuri sigure pt mine , altfel … Concluzia: nu pot decat sa fiu foarte de acord cu tine
Buna dimineata, Sunday
Io astept mail ul tau (scris aici), sau realizez ca nu ai curaj (am ordonat dupa ani fisele fiscale, mi a luat ceva timp cu scanarea )
Am omis eticheta mea…asa am aparut anonymous….as vrea sa vad cat de reala e identitatea ta
identitatea mea pentru tine, se va reduce (tot) la nivel de eticheta … doar am vorbit despre acordul partilor :), nu? evocarea “curajului”, imi starneste zambetul. Daca esti putin atent, mi-am declinat intreaga identitate in una din postari. Scuza-ma daca nu o fac la comanda. Imi lipseste cu desavarsire obiceiul.
lizuca, buna ziua
chiar toate postarile tale nu le retin (inseamna ca scri banalitati) sper sa nu fie acea postare cu identitatea ta…nu de alta dar ar fi pacat pentru tine sa te confunzi cu textul postarilor (..evident superficiale)
nu numai ca iti omiti propria eticheta, dar, se pare, obisnuiesti sa folosesti la adresa altora, etichete. Sper, insa, argumentat, nu de alta, dar, ai putea cadea chiar tu in propria eticheta pusa altora.
buna dimineata Liz
ai un success teribil sa te acoperi in ridicol
cum zici tu …tu stii mai bine despre ce vorbesti
Trebuie cineva care cunoste sistemul si-i poate accesa cu tenacitate vulnerabilitatile fara a se lasa manjit. Adica mai nimeni… “Butoanele” la care GB se refera sunt instrument standard si tin loc de frana sau acceleratie, dupa caz. Unde politicul si-a luat mana de pe butoane un manager bun a atins cu succes standarde de excelenta- exemplul doctorului Arafat care a creat SMURD, reusind nu numai pe planul intern al acestei institutii dar prin efect de influenta rezolvand si probleme cronice din sistemul paralel al Ambulantei, de pe care jigodiile au trebuit sa-si ia mana.
lasand numai mana prea-cinstitului Arafat pe butoanele de achizitii hai, Cezar, pe ce lume traiesti?
Daca ai sti tu cati bani intra in SMURD-ul asta si ce se intampla cu ei mai departe… GB
hmmm…am mai auzit-o pe undeva , si nu orice fel de sursa
cati bani intra in SMURD-ul asta si ce se intampla cu ei mai departe?
madalina, mai intai asteptam de la tine, ceva concret, ca asaaa Kafka imi place si mie
N-o fi nici el nepatat, ca de altfel niciun om de afaceri din Romania, dar macar a acoperit o nevoie, poti sa suni exact ca in Occident la pompieri si nu te lasa sa mori in strada, e un om care vorbeste o romana mai corecta decat majoritatea nativilor, are un vocabular elevat si nu are lenea, indolenta tipice bucurestiului sau zonei adiacente.
Nu da impresia de neseriozitate, are o atitudine publica decenta, nu e supraponderal, se imbraca impecabil si – nu in ultimul rand – A DUS UN PROIECT MAJOR pana la capat. Cu efort. Si pornind de la o nevoie reala.
Si sunt foarte incantata cand ii vad pe asa-zisii oamenii de afaceri romani care fura poate mai mult ca el, CUM CRAPA DE INVIDIE. Au si de ce!
Dificil nu e sa faci un lucru/ un proiect etc. “pana la capat”, ci sa-l faci cu resurse rezonabile. Cu banii care se cheltuie de la buget cu SMURD, orice student de la medicina, de la Spiru Haret, ar fi facut acelasi lucru. Asadar, nu te mai uita, ca un “simplu angajat”, doar la rezultate, ci uita-ti si cum s-a ajuns acolo si, mai ales, cu ce cheltuiala. Cred ca nicio firma de head-hunting nu l-ar recomanda pe Arafat pe un post de manager intr-o firma privata, oricat de bine imbracat ar fi el si oricat de putine greseli de gramatica ar face. GB
Desigur, George, insa uite ca nu facut asta altcineva, cu tot furtul inerent in Patrie.
In Romania nu am vazut alt proiect mare dus pana la capat. Nidiodata. Tu ai vazut?
Deci nu frauda o fi solutia pentru succes, nu crezi?
Pana si ceea ce faci tu, George, poate face absolut orice student de la SH, eu cunosc headhunteri de succes care nu au nici studii. Iar majoritatea oamenilor de afaceri sunt veniti direct de pe bancile unui liceu terminat cu greu.
In ce priveste un bun manager, totul e sa aiba rezultate, azi asta conteaza, pentru orice companie! Tu spuneai – profitul inainte de orice, nu?
Si – cum spuneai – e esential sa ai o minima cultura, o imagine buna, o educatie, un aspect agreabil. Daca traiesti la oras.
Modul cum te imbraci si cum mergi, cum mananci, cum faci fata unei discutii intelectuale… spun multe despre inteligenta si educatie, dar si despre aviditatea de a ascende in inalta societate… toate se observa. In ciuda poleielii si a accesoriilor colorate.
Dar ca sa revin la obiectul invidiei :), Arafat are tineri voluntari care astfel au sansa sa invete o medicina practica de urgenta, atat de necesara azi si care la medicina nu se invata!
N-as vrea sa te vad “salvata” de SMURD, mai ales de tinerii voluntari care-si dau cu stangul in dreptul cand e vorba de o urgenta majora si care apeleaza la clasica ambulanta cand nu se mai descurca. Arafat=arivist cu o minunata priza la public.
Vorbeste deschis cu orice urgentist si o sa afli lucruri inimaginabile despre salvatorii SMURD.
Poate ca cei ce nu sunt in domeniul medical, sau sunt la perifria lui, ar trebui sa se restranga la domeniul or, nu credeti? Competentele sunt in general netransferabile si nerecuperabile. Iar medicina e o facultate grea.
Sa chemi salvarea la noi era moarte sigura inainte de smurd, in plus, medicii de salvare erau niste alcoolici ratati si frustrati care trimiteau gresit urgentele si pierdeam bolnavi si deci vieti.
Eu colaborez mult cu medicii urgentisti (ma refer la specialisti) si cred in eficienta lor. E drept, nu lucrez cu cei din tara carora Arafat le-a luat painea de la gura si i-a facut sa urle.
Iar urgentistii adevarati nu isi pot face “mana” decat in cazuri reale. Asa cum si noi am avut sansa sa fim la patul bolnavului de la 18 ani, nu o fi fost deontologic si etic, dar ne-a folosit!
Sa nu uitam insa nici ca romanii din tara dau 2% din impozit la smurd si 30% la… biserica, ca de altfel orice alta tara tribala; acatistele si fundatiile crestine ii vor si salva de la moarte!
Ar fi de ddorit ca Romania sa intre vreodata in circuitul international, sa fie mai putin rasista, sa mai citeasca, sa calatoreasca, sa invete sa discearna, sa traiasca echilibrat, pentru ca uitandu-ma la cauzele de morbiditate si mortalitate, la preocuparile, incompetenta crasa, mentalitatea perimata si la lipsa de disciplina si de igiena care predomina… cred ca e nevoie sa fim colonizati
Buna seara, Doamna Doctor! Ce specialitate aveti? Profesati in tara?
Acuma, serios, Madalina, cine D-zeu ar avea nevoie de o colonie ca Romania?!
Pune-te tu in pielea unora dintr-o mare putere, te-ai lega la cap cu asa ceva?
G.B., Arafat este de admirat si de respectat pentru implementarea sistemului SMURD in Romania, nu poti contesta betele in roate care i s-au pus. Cu alte cuvinte a dus pana la capat proiectul, in mod “CURAT”. Pacat, insa, ca a ajuns sa faca jocurile politice ale unuia sau altuia, cam tot aceiasi care i-au si pus bete in roate . Se pare ca nu se poare FARA.
…cineva cu cojones mai pe limba lui Cervantes