Am primit mesajul acesta si am dat sa-l sterg, crezand ca e obisnuita pacaleala nigeriana, la inceput. Dar apoi m-a strafulgerat un gand. Am deschis, si era chiar real!
Mai e si altcineva care considera asta o aiureala si un moft al cuiva care nu mai are altceva de facut? Sau sunt eu singurul insensibil de pe lumea asta, care nu a ajuns inca la nivelul spiritual al celor care scot cardul de credit si fac plata asta cu gandul ca au facut un lucru bun?
Si o intrebare dificila: E un lucru bun sau rau, moral sau imoral sa faci o binefacere fara niciun efect cu banii cu care ai fi putut face una care chiar sa conteze pe undeva? Sau asta nu e treaba altuia, fiecare face ce vrea cu banii lui si nu ai dreptul sa-l judeci?
O sa incep si eu o campanie de strangere de donatii de la cetateni pentru construirea de autostrazi in Romania. Apoi una pentru repararea cailor ferate, una pentru finalizarea reactoarelor nucleare de la Cernavoda, alta pentru spitalele regionale si inca una pentru cumpararea de pistoale noi si de veste de protectie pentru politisti. Sa va pregatiti cardurile…
PS pentru cei care au inceput deja sa-mi scrie ca poluarea oceanelor nu e o problema minuscula: nici nu am spus asta! Problema e mare, dar solutia propusa e minuscula, ca sa nu-i spun de-a dreptul caraghioasa! Chiar cu toate bunele ei intentii si cu candoarea idealismului autoarei, pe care nu i-l pun la indoiala pentru moment. GB
De la mine n-o sa vada nimeni niciodata vreo donatie, decat in urma unei promisiuni de numire pe functie dupa alegeri.
In rest, i-am donat intr-o seara lui Florin Salam 200 de franci elvetieni ca sa cante la Hanul Drumetului “pentru A… C… din Insulele Cayman… cel mai tare jucator pe bursa!!!”
Pret de 3-4 secunde, vreo 150 de persoane s-au uitat lung la mine. Daca nici eu nu ma pricep la marketing, nu se pricepe nimeni.
Tema aceasta cu caritatea este cat se poate de buna, si foarte rar dezbatuta cum trebuie, probabil dintr-un sentiment de “jena” similar celui legat de sex (nu fac intamplator analogia asta). Din pacate, imi este imposibil sa-ti raspund la sondaj, fiindca lispseste de acolo (si nu numai de acolo, ci si din textul postarii tale) principalul motiv petru care eu nu donez niciodata unei ONG – nu am nici o incredere in felul in care gestioneaza banii. Am fost consultant financiar la o fundatie demult, si ce am vazut acolo m-a “lecuit” de donatii la ONG-uri pe vecie. Deci problema nu e nici morala, nici emotionala si nici sociala; problema este doar practica – daca ajunge vreun ban la cine/ce trebuie, ajunge un procent mic. Si sincer nu am chef, pentru procentul acela minuscul, sa sustin cheltuieli operationale si salarii care nu justifica rezultatul final.
Buna seria de emisiuni,promovati oameni tineri talentati dar cu Misu Negritoiu? Pe bune? Au trecut 30 de ani de la Revolutie nu ne ajunge? Efectiv se rasucesc mortii in mormant…chiar nu realizati ca unii mai stim si cine este si a fost?
Butunoiu, multi retardati mai sunt, ii gasesti bine de regula sau dai copy-paste dupa ei, e interesant de stiut. Mori de ras cand dai peste ei. Nu e bine sa te incingi, 7 ani de zile e ceva cam mult, mai ales pentru unul ca tine. Nu faci fata! 🙂 Ajunge la tine informatia cum trebuie, sau da erori. 🙂
Am o curiozitate. Cat mai dureaza ancheta, nu in sensul grabirii ei, desigur. Vreau sa aflu cand termin cu unul si cand incep cu altul, 🙂 altul care deja are la activ o planegere, nu oriunde, se stie. 🙂
In anul de gratie 2019, nici anchetele nu mai sunt confidentiale, esti la curent cu derularea lor, de prin alte parti. Ghinion pentru unii, ghinion pentru altii, fiecare cu metodele lor de investigatie, mai mult sau mai putin (in)directe, mai mult sau mai putin (i)legale. 🙂
Ne poti lamuri de ce este fotografia lui DRAGNIA postata, nu de alta, dar, am impresia ca esti de genul redusilor mintali carora le-a placut spectacolul…de senzatie. Pacat ca nu se prind totusi de diversiunile puse din culise de altii, se pare ca nici tu. Pici in ele, direct in cap, si de la mare inaltime. Mergi sa-ti faci imagine, la cei pe care-i injuri cu ”pohta”, si cu grija sporita la delirul practicat pe blog, nu face bine, atat din punct de vedere al sanatatii neuromintale cat si din punct de vedere juridic. Se lasa cu efecte, unele pe termen scurt, altele pe termen lung. 🙂 Ia lectii de la Rares Bogdan atunci cand vorbeste la Antena 3, si de la Chiriac cand il prinzi la ILegalitatea. 🙂 E amuzant. 🙂
Butunoiu draga, vezi ca atragi si inspiri dupa cat se pare ”babele”, nicidecum nu aspiri spre trufandale, nu e bine, iti recomand alta abordare. 🙂 In alta ordine de idei, mai documenteaza-te la legile ce fac trimitere (in)directa la spalarea banilor, sunt fara numar, poti face si ”bazar” cu ele, depinde acum ce preferi, made in Bulgary sau made in Turky, sau poate vrei a la Dubai. E bine ca ti-ai revenit din soc, ai privit tot peisajul?!!
Ca o baba zaharisita ce sunt, NU vad de ce ar trebui sa donez acestei snoabe numita Andreea. De ce snoaba? Trimite mesajul in engleza pentru a fiananta un ONG strain, ca sa vada lumea ce fiinta elevata, cu idealuri nobile este ea, Andreea. Daca era o cauza romaneasca si un ONG local a carui activitate si prezenta poate fi verificata, as fi poate tentata sa donez. Dar NU pentru un ONG strain despre care nu stiu nimic, NU. N-am nici o garantie ca nu este de fapt o escrocherie, cum s-au dovedit multe din strangerile de fonduri ale luiFundMe. In plus, nu s-au epuizat problemele din Romania ca sa finantez proiecte aiurea.
In al doilea rand, un act mic caritativ NU este imoral. Stiu pe cineva din Romania care a platit 10 000 dolari pentru ca un copil afgan sa fie operat. Copilul avea o malformatie congenitala. Persoana respectiva a avut intregul dosar medical al copilului, cunostea familia, a negociat cu spitalul din Islamabad (Pakistan) si a platit direct spitalul. Copilul a fost operat cu succes si acum duce o viata normala. Un act mic caritativ. Nu a schimbat situatia Afganistanului dar un copil din Kabul poate creste normal. Un mic act caritativ. Imoral?
Si eu am zis exact acelasi lucru din prima ta fraza, doar cu alte cuvinte.
Cat despre a doua, ce descrii tu nu este un MIC act caritabil, ci dimpotriva, este unul foarte mare, CEL MAI MARE. GB
Ce România? România e o cabina de pe Titanicul care e planeta Pamant (mai exact biosfera asta de care avem nevoie, ca planeta se descurca și fără viata, ca restul celor din sistemul solar). Cu toții ne scufundam. Ha, probleme din România. Multe probleme din afara României o sa ne muște de fund cât de curând.
Eu personal nu înțeleg de ce complicați problema.
E simplu, este ziua Andreei. Avem 3 opțiuni:
1. Este o prietena buna, ii respect ziua de naștere și i-aș fi luat oricum ceva de 200-300 roni (sau un cupon de cheltuială). Așa că voi dona banii ăștia unde dorește ea și îi voi trimite confirmarea donarii, ca și cadou, alaturi de un buchet de flori. Daca o respect, ii respect și alegerile/convingerile, fie pentru curățarea oceanului, fie pentru ursii panda, fie pentru copiii din Africa sub-sahariana. (daca i-am luat deja, nu mai schimb nimic, ii voi da cadoul luat, m-a anunțat prea târziu ce își dorește, anul viitor voi fi mai vigilent).
2. E o cunoștință din grupul restrâns, ziua ei mă interesează doar in măsură în care cineva din grup se sesizează și strânge bani pentru ea. Ok, pun banii la comun și grupul va hotărâți daca se donează sau nu. Cum interacționez cu Andreea prin intermediul grupului, las grupul să decidă dacă îi ia ceva sau donează pentru satisfacția ei.
3. E o cunoștință din grupul extins, abia dacă ne salutam. Abia atunci mă gândesc ce fac cu banii mei, daca ii donez pentru mofturile Andreei, daca ii donez pentru că am eu chef sau daca păstrez banii in portofel. Deci sunt 3 subprobleme:
a. E vb de mofturile Andreei, dacă aveam eu chef să donez la curățarea oceanelor, o făceam deja și fără să îmi spună ea. Deci nu donez!
b. Ok, sugestia ei este în ideea mea, sunt un ecologist convins și mă bucur că Andreea susține astfel de proiecte. Clar donez!
c. Andreea face mofturi, eu sunt indecis, pot scrie o postare pe aceasta temă și păstrez banii in portofel. E mai simplu. 🙂
Media abunda de subiecte care ne arata o lipsa cronica de logica.
Ambalaje de hartie (taiem copaci) in locul celor din plastic.
Interzicem plasticul in loc sa-l reciclam
Reducem amprenta de carbon a vacii care paste pe camp.
etc.
Despre faptele bune ca boost de ego s-a scris multa literatura de specialitate – nu este de ras, ci de construit, prin educatie, o abordare corecta.
Interesante raspunsurile la ultima intrebare: conteaza mai mult cauza (51%) si satisfactia personala (28%) decat rezultatul (minuscul vs mare). Adica hai sa donam, dar nu ne intereseaza rezultatul.
Adica e ca si cum ti-ai cumpara o jucarie de la mall…te simti mai bine..o vreme. Interesant e ca toti astia care doneaza ca sa se simta bine sunt cei mai feroce inamici ai celor care contesta cauza pentru care ei au donat. Businessul asta cu stransul de fonduri pentru tot felul de cauze e al naibii de banos peste tot in lume. Toate firmele de marketing si PR care consiliaza fundatiile fac bani buni.
Perefect adevarat. Am ramas siderata cand am citit ca marile ONG din Marea Britanie investesc bani in tot felul de afaceri , inclusiv cu arme. https://www.theguardian.com/money/2004/apr/08/publicfinances.society
In realitate marile fundatii sunt companii care fac mari afaceri, dar nu platesc impozit pe profit ca sunt inregistrate ca organizatii de caritate. In timp ce o companie normnala plateste tot felul de taxe, acestea platesc mult mai putine. In plus, exploateaza personalul care este subplatit, dar caruia i se da iluzia ca actioneaza pentru o cauza nobila.Taxe mult mai mici si angajati prost platiti inseamna profituri uriase. Cea mai mare prostie este sa donezi unor astfel de organizatii.
Acum 4 Ani cand Blogul GB permitea sa propui ( cititorul, adica “ un domn” ) subiect de discutie ai ridiculizat ideea unui Guvern Privat, recrutat de tine, taxa care s ar fi strans ( cred eu) era motivanta, insa te ai retras in Carapacea Ta; dupa 4 ani ti ai dat seama ca Trebuie Facut Ceva ? Atunci iti era teama sa nu periclitezi Recrutarea pentru Stat ?
Nu am “ridiculizat” am spus doar ca nu este posibil – la fel cum o spus si acum. Ar fi de 100 de ori mai bun decat cele de pana acum, eu as putea face recrutarea asta, insa nu e mai mult decat un exercitiu de imaginatie. GB
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie
Duration
Description
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Comentarii (26)
De la mine n-o sa vada nimeni niciodata vreo donatie, decat in urma unei promisiuni de numire pe functie dupa alegeri.
In rest, i-am donat intr-o seara lui Florin Salam 200 de franci elvetieni ca sa cante la Hanul Drumetului “pentru A… C… din Insulele Cayman… cel mai tare jucator pe bursa!!!”
Pret de 3-4 secunde, vreo 150 de persoane s-au uitat lung la mine. Daca nici eu nu ma pricep la marketing, nu se pricepe nimeni.
Tema aceasta cu caritatea este cat se poate de buna, si foarte rar dezbatuta cum trebuie, probabil dintr-un sentiment de “jena” similar celui legat de sex (nu fac intamplator analogia asta). Din pacate, imi este imposibil sa-ti raspund la sondaj, fiindca lispseste de acolo (si nu numai de acolo, ci si din textul postarii tale) principalul motiv petru care eu nu donez niciodata unei ONG – nu am nici o incredere in felul in care gestioneaza banii. Am fost consultant financiar la o fundatie demult, si ce am vazut acolo m-a “lecuit” de donatii la ONG-uri pe vecie. Deci problema nu e nici morala, nici emotionala si nici sociala; problema este doar practica – daca ajunge vreun ban la cine/ce trebuie, ajunge un procent mic. Si sincer nu am chef, pentru procentul acela minuscul, sa sustin cheltuieli operationale si salarii care nu justifica rezultatul final.
Buna seria de emisiuni,promovati oameni tineri talentati dar cu Misu Negritoiu? Pe bune? Au trecut 30 de ani de la Revolutie nu ne ajunge? Efectiv se rasucesc mortii in mormant…chiar nu realizati ca unii mai stim si cine este si a fost?
Butunoiu, multi retardati mai sunt, ii gasesti bine de regula sau dai copy-paste dupa ei, e interesant de stiut. Mori de ras cand dai peste ei. Nu e bine sa te incingi, 7 ani de zile e ceva cam mult, mai ales pentru unul ca tine. Nu faci fata! 🙂 Ajunge la tine informatia cum trebuie, sau da erori. 🙂
Mare-i gradina, si unii nu se invata minte oricat i-ai face sa inteleaga sub diverse moduri. Variante si versiuni. 🙂
Prostie mare printre ofertanti. :)))
E cu mentor. Butunoiu, nu gasesti si tu vreo cheie de securitate cu SAPa:)
Unii persista si insista. Ramai interzis. 🙂
Am o curiozitate. Cat mai dureaza ancheta, nu in sensul grabirii ei, desigur. Vreau sa aflu cand termin cu unul si cand incep cu altul, 🙂 altul care deja are la activ o planegere, nu oriunde, se stie. 🙂
In anul de gratie 2019, nici anchetele nu mai sunt confidentiale, esti la curent cu derularea lor, de prin alte parti. Ghinion pentru unii, ghinion pentru altii, fiecare cu metodele lor de investigatie, mai mult sau mai putin (in)directe, mai mult sau mai putin (i)legale. 🙂
Unii nu pricep pana unde se poate ajunge! 🙂
Te gasesc si aici http://www.portofconstantza.com/apmc/portal/static.do?package_id=recrutare_mgmt&x=load :))))
Ne poti lamuri de ce este fotografia lui DRAGNIA postata, nu de alta, dar, am impresia ca esti de genul redusilor mintali carora le-a placut spectacolul…de senzatie. Pacat ca nu se prind totusi de diversiunile puse din culise de altii, se pare ca nici tu. Pici in ele, direct in cap, si de la mare inaltime. Mergi sa-ti faci imagine, la cei pe care-i injuri cu ”pohta”, si cu grija sporita la delirul practicat pe blog, nu face bine, atat din punct de vedere al sanatatii neuromintale cat si din punct de vedere juridic. Se lasa cu efecte, unele pe termen scurt, altele pe termen lung. 🙂 Ia lectii de la Rares Bogdan atunci cand vorbeste la Antena 3, si de la Chiriac cand il prinzi la ILegalitatea. 🙂 E amuzant. 🙂
Butunoiu draga, vezi ca atragi si inspiri dupa cat se pare ”babele”, nicidecum nu aspiri spre trufandale, nu e bine, iti recomand alta abordare. 🙂 In alta ordine de idei, mai documenteaza-te la legile ce fac trimitere (in)directa la spalarea banilor, sunt fara numar, poti face si ”bazar” cu ele, depinde acum ce preferi, made in Bulgary sau made in Turky, sau poate vrei a la Dubai. E bine ca ti-ai revenit din soc, ai privit tot peisajul?!!
P.S. Care ti-e tariful …. cu Negoita?!!
Ar trebui sa stai ceva mai bine cu activitatea economica pentru a face astfel de binefaceri. 🙂
Ca o baba zaharisita ce sunt, NU vad de ce ar trebui sa donez acestei snoabe numita Andreea. De ce snoaba? Trimite mesajul in engleza pentru a fiananta un ONG strain, ca sa vada lumea ce fiinta elevata, cu idealuri nobile este ea, Andreea. Daca era o cauza romaneasca si un ONG local a carui activitate si prezenta poate fi verificata, as fi poate tentata sa donez. Dar NU pentru un ONG strain despre care nu stiu nimic, NU. N-am nici o garantie ca nu este de fapt o escrocherie, cum s-au dovedit multe din strangerile de fonduri ale luiFundMe. In plus, nu s-au epuizat problemele din Romania ca sa finantez proiecte aiurea.
In al doilea rand, un act mic caritativ NU este imoral. Stiu pe cineva din Romania care a platit 10 000 dolari pentru ca un copil afgan sa fie operat. Copilul avea o malformatie congenitala. Persoana respectiva a avut intregul dosar medical al copilului, cunostea familia, a negociat cu spitalul din Islamabad (Pakistan) si a platit direct spitalul. Copilul a fost operat cu succes si acum duce o viata normala. Un act mic caritativ. Nu a schimbat situatia Afganistanului dar un copil din Kabul poate creste normal. Un mic act caritativ. Imoral?
Si eu am zis exact acelasi lucru din prima ta fraza, doar cu alte cuvinte.
Cat despre a doua, ce descrii tu nu este un MIC act caritabil, ci dimpotriva, este unul foarte mare, CEL MAI MARE. GB
Ce România? România e o cabina de pe Titanicul care e planeta Pamant (mai exact biosfera asta de care avem nevoie, ca planeta se descurca și fără viata, ca restul celor din sistemul solar). Cu toții ne scufundam. Ha, probleme din România. Multe probleme din afara României o sa ne muște de fund cât de curând.
Eu personal nu înțeleg de ce complicați problema.
E simplu, este ziua Andreei. Avem 3 opțiuni:
1. Este o prietena buna, ii respect ziua de naștere și i-aș fi luat oricum ceva de 200-300 roni (sau un cupon de cheltuială). Așa că voi dona banii ăștia unde dorește ea și îi voi trimite confirmarea donarii, ca și cadou, alaturi de un buchet de flori. Daca o respect, ii respect și alegerile/convingerile, fie pentru curățarea oceanului, fie pentru ursii panda, fie pentru copiii din Africa sub-sahariana. (daca i-am luat deja, nu mai schimb nimic, ii voi da cadoul luat, m-a anunțat prea târziu ce își dorește, anul viitor voi fi mai vigilent).
2. E o cunoștință din grupul restrâns, ziua ei mă interesează doar in măsură în care cineva din grup se sesizează și strânge bani pentru ea. Ok, pun banii la comun și grupul va hotărâți daca se donează sau nu. Cum interacționez cu Andreea prin intermediul grupului, las grupul să decidă dacă îi ia ceva sau donează pentru satisfacția ei.
3. E o cunoștință din grupul extins, abia dacă ne salutam. Abia atunci mă gândesc ce fac cu banii mei, daca ii donez pentru mofturile Andreei, daca ii donez pentru că am eu chef sau daca păstrez banii in portofel. Deci sunt 3 subprobleme:
a. E vb de mofturile Andreei, dacă aveam eu chef să donez la curățarea oceanelor, o făceam deja și fără să îmi spună ea. Deci nu donez!
b. Ok, sugestia ei este în ideea mea, sunt un ecologist convins și mă bucur că Andreea susține astfel de proiecte. Clar donez!
c. Andreea face mofturi, eu sunt indecis, pot scrie o postare pe aceasta temă și păstrez banii in portofel. E mai simplu. 🙂
Media abunda de subiecte care ne arata o lipsa cronica de logica.
Ambalaje de hartie (taiem copaci) in locul celor din plastic.
Interzicem plasticul in loc sa-l reciclam
Reducem amprenta de carbon a vacii care paste pe camp.
etc.
Despre faptele bune ca boost de ego s-a scris multa literatura de specialitate – nu este de ras, ci de construit, prin educatie, o abordare corecta.
Interesante raspunsurile la ultima intrebare: conteaza mai mult cauza (51%) si satisfactia personala (28%) decat rezultatul (minuscul vs mare). Adica hai sa donam, dar nu ne intereseaza rezultatul.
Pai donezi pentru tine (constiinta ta, satisfactia etc.), inainte de orice altceva, nu pentru receptorul donatiei, desigur… 🙂 GB
Adica e ca si cum ti-ai cumpara o jucarie de la mall…te simti mai bine..o vreme. Interesant e ca toti astia care doneaza ca sa se simta bine sunt cei mai feroce inamici ai celor care contesta cauza pentru care ei au donat. Businessul asta cu stransul de fonduri pentru tot felul de cauze e al naibii de banos peste tot in lume. Toate firmele de marketing si PR care consiliaza fundatiile fac bani buni.
Da, exact asa este! GB
Uite inca un prost: https://www.dailymail.co.uk/news/article-7122295/Lewis-Hamilton-flies-pet-DOGS-world-private-jet-boasting-going-vegan.html
Perefect adevarat. Am ramas siderata cand am citit ca marile ONG din Marea Britanie investesc bani in tot felul de afaceri , inclusiv cu arme. https://www.theguardian.com/money/2004/apr/08/publicfinances.society
In realitate marile fundatii sunt companii care fac mari afaceri, dar nu platesc impozit pe profit ca sunt inregistrate ca organizatii de caritate. In timp ce o companie normnala plateste tot felul de taxe, acestea platesc mult mai putine. In plus, exploateaza personalul care este subplatit, dar caruia i se da iluzia ca actioneaza pentru o cauza nobila.Taxe mult mai mici si angajati prost platiti inseamna profituri uriase. Cea mai mare prostie este sa donezi unor astfel de organizatii.
Servus George
Acum 4 Ani cand Blogul GB permitea sa propui ( cititorul, adica “ un domn” ) subiect de discutie ai ridiculizat ideea unui Guvern Privat, recrutat de tine, taxa care s ar fi strans ( cred eu) era motivanta, insa te ai retras in Carapacea Ta; dupa 4 ani ti ai dat seama ca Trebuie Facut Ceva ? Atunci iti era teama sa nu periclitezi Recrutarea pentru Stat ?
Nu am “ridiculizat” am spus doar ca nu este posibil – la fel cum o spus si acum. Ar fi de 100 de ori mai bun decat cele de pana acum, eu as putea face recrutarea asta, insa nu e mai mult decat un exercitiu de imaginatie. GB
Merita vorbit la P$D, poate isi dau seama ca asa ceva ii salveaza DACA se intampla cum am comunicat pe blogul tau